Ziemniaczki, kotlecik i mizeria, to obiad, który wielu ludziom kojarzy się z rodzinnym spotkaniem przy stole. Niestety mało kto wie, że źle obierane ogórki mogą stanowić o gorzkim smaku ostatniego z wymienionych przysmaków. Aby uzyskać odpowiedni, należy obierać je od jaśniejszej strony. Mizeria to bezapelacyjnie jeden z najbardziej lubianych dodatków do niedzielnego obiadku. Dobrze przyrządzona poprawi nie tylko apetyt, ale i nastrój, jednak wiele z nas popełnia diametralny błąd.
Choć teraz w naszych kuchniach dominują smaki z całego świata, na pewno nie odmówimy pysznym kotletom mielonym. To już niemal tradycyjna polska potrawa. U babci czy u mamy – zdecydowanie najlepsze! Macie swoje sprawdzone nowatorskie przepisy? I co najchętniej do nich dodajecie? Jesteśmy bardzo ciekawi Waszych preferencji.Kotlety mielone to popularny pomysł na rodzinny obiad. Z dodatkiem mizerii bądź marchewki z groszkiem smakują wyśmienicie. Kto by pogardził tak klasycznym polskim przysmakiem! Preferujecie pierwszy czy drugi dodatek? A może macie jeszcze inne rozwiązania?