Jajko jest jednym z najpopularniejszych składników śniadania wielu Polaków, jednak zdarzają się momenty, w których trafiamy na dość nieprzyjemny widok po rozbiciu jego skorupki. Możemy natknąć się wówczas na czerwoną plamkę, która z góry zniechęca nas do spożycia. Jednak nie oznacza ona, że jajko nie nadaje się do jedzenia. Czerwone plamki, które występują w jajkach, nie są niebezpieczne dla naszego organizmu. Faktycznie, zdarza się, że nie każde jajko nadaje się do jedzenia, jednak w przypadku czerwonej plamki nie ma się czego obawiać. Spokojnie można je spożywać lub podać do jedzenia. Jedynym minusem może być fakt utraty atrakcyjności jajka.
Jajko zaskoczyło właściciela podwórka, ponieważ ten nie spodziewał się, że tak niezwykły okaz, jakim jest okratek australijski, pojawi się u niego. Jajko, które ten człowiek zobaczył na swoim podwórku, niczym nie przypominało tych, które dotychczas widział. Po zbliżeniu się do nieznanego obiektu aż zbladł. Okazało się, że jest to niezwykły okaz grzyba australijskiego, który jest charakterystyczny ze względu na swój wygląd oraz zapach. Mężczyzna postanowił wszystko nagrać, mamy wideo!