Chleb smażony w jajku w czasach naszego dzieciństwa był chyba jednym z największych smakołyków. Smażyły nam go nasze mamy i babcie. To było jedno z najszybszych śniadań lub przekąsek. Pamiętacie jeszcze jego smak? A może serwujecie go sobie, swoim dzieciom lub wnukom do dzisiaj? Z pewnością niejednokrotnie pojawił się na talerzach w naszych domach.Chleb smażony w jajku to niezwykle szybki sposób na ciepły i smaczny posiłek. Dodatkowo jest bardzo tani i nie wymaga wielkich pokładów energii oraz zdolności kulinarnych. Idealne danie na szybką przekąskę. Pamiętacie ten smak?
Smaków dzieciństwa nie da się niczym zastąpić. Dlaczego? Najprawdopodobniej dlatego, że, o dziwo, to nie smak gra tu kluczową rolę. Kiedy myślimy o potrawie, którą za dzieciaka przygotowywali nam nasi rodzice i dziadkowie, natychmiast uruchamiamy wszystkie zmysły i przenosimy się do odległych, beztroskich lat. W końcu kto z nas nie zajadał się chlebem w jajku? Chociaż w niektórych domach, ten przysmak serwowany jest do dziś, wielu nie jadło go od lat. Z czym najbardziej smakowała wam ta słynna i jakże prosta potrawa z dzieciństwa?Potrawa z dzieciństwa, która najbardziej kojarzy nam się z beztroskimi, młodymi latami? Jesteśmy pewne, że jej smak wszyscy doskonale pamiętają do dziś. Ten prosty przysmak jest w stanie ożywić w nas najpiękniejsze wspomnienia, w szczególności, że zazwyczaj serwowały nam ją nasze wspaniałe babcie. Co jako pierwsze przychodzi wam na myśl?