Milionerzy. "Na fladze, którego kraju jest przyprawa do pasztetu?" Urbański zdębiał, odpowiedź zaskoczyła nawet jego
Program “Milionerzy” już niejednokrotnie zaskakiwał uczestników trudnymi pytaniami. To, co usłyszał bohater jednego z odcinków, zszokowało nawet samego prowadzącego show Huberta Urbańskiego.
Jaki kraj ma na swojej fladze przyprawę do pasztetu?
"Milionerzy": Uczestnik usłyszął szokujące pytanie
Nikt w studiu programu “Milionerzy” nie ukrywał swojego zaskoczenia, gdy z ust prowadzącego show Huberta Urbańskiego padło jedno z pytań warte 5 tysięcy złotych. Nawet sam prezenter był zdziwiony tym, o co pytał uczestnika.
Uczestnik musiał odpowiedzieć na pytanie o to, na fladze którego kraju widoczna jest przyprawa używana przy przygotowywaniu pasztetu. Umielibyście odpowiedzieć na takie pytanie?
"Milionerzy": Na fladze którego kraju jest przyprawa do pasztetu?
Hubert Urbański sam nie krył zdziwienia i rozbawienia, gdy głośno odczytał kolejne pytanie skierowane do uczestnika.
-Na fladze którego kraju widnieje przyprawa do pasztetu?
Następnie oczom obu mężczyzn ukazały się cztery odpowiedzi:
A. Hiszpanii
B. Grenady
C. Chin
D. Szwecji
Uczestnik nie zaprzeczał, że pytanie całkowicie wybiło go z rytmu, a żadna z odpowiedzi nie wydawała się prawidłowa. W końcu postanowił skorzystać z jednego ze swoich kół ratunkowych. Mężczyzna postawił na opcję „pół na pół” i natychmiast liczba dostępnych odpowiedzi została zredukowana do dwóch. Wykluczono odpowiedzi A i D, czyli Hiszpanię i Szwecję.
Uczestnik odpowiedział poprawnie na zabawne pytanie w "Milionerach"
W końcu uczestnik postanowił zaryzykować i nie do końca przekonany zaznaczył odpowiedź B, czyli Grenadę. Szybko okazało się, że był to strzał w dziesiątkę i jest to poprawna odpowiedź.
Chwilę po ogłoszeniu i euforii uczestnika Hubert Urbański wyjaśnił, że na fladze Grenady w lewym zielonym trójkącie znajduje się znak, który uznawany jest za symbol gałki muszkatołowej . Jest to jedna z głównych przypraw uprawianych w tym kraju i właśnie ona jest wykorzystywana przy nadawaniu smaku pasztetowi.
Zobacz zdjęcia: