Kotlet mielony soczysty i z chrupiącą skórką. Wystarczy jeden dodatkowy składnik
Kotlety mielone to jedno z flagowych dań kuchni polskiej. Skwierczące mielone podawane prosto z paleni w naszych domach goszczą nawet kilka razy w tygodniu. To zupełnie zrozumiałe. Pyszne i banalnie proste w przygotowaniu, rozpieszczają podniebienia swoją chrupiącą skórką i puszystym środkiem. Okazuje się, że wystarczy jeden dodatkowy składnik, aby zupełnie zmienić ich smak.
Kotlety mielone to klasyczna potrawa, którą zwykle wykonujemy z łopatki, dzięki czemu są pulchne, soczyste i niezwykle aromatyczne. Na samą myśl o mielonych zaczyna lecieć ci ślinka? Świetnie się składa. Okazuje się, że wystarczy dodać jeden składnik, który zupełnie odmieni jego smak. Ta klasyczna potrawa w nowoczesnym wydaniu zachwyca kubki smakowe najbardziej wybrednych miłośników gotowania i testowania.
Ile kalorii mają kotlety mielone? W 80 g i zawierają 198 kalorii.
ZOBACZ TEŻ:
- Objawy nowotworu dróg żółciowych. Łatwo je przeoczyć
- Biedronka oszukała wszystkich? Przed chwilą policja pilnie wkroczyła do sklepu, Polacy będą wściekli
- Mięso z „wkładką higieniczną” na dnie? Już nigdy więcej go nie kupisz, gdy poznasz prawdę
- Mama włożyła najmłodsza córeczkę do piekarnika i włączyła go. Do sieci wyciekły zdjęcia
- Syn Olgi Tokarczuk. Kim jest Zbyszko Fingas? Ma 34 lata i niecodzienny zawód
- Niezwykła Nel z „W pustyni i w puszczy” została dziewczyną do towarzystwa. Miał być wielki powrót, a jest skandal
Źródło: buzz.gazeta.pl