Lifestyle.Lelum.pl > Plotki i gwiazdy > Zauważyłeś małą plamkę? Nie lekceważ jej, może doprowadzić do nowotworu wątroby
Aleksandra Kwaterkiewicz
Aleksandra Kwaterkiewicz 29.03.2020 22:36

Zauważyłeś małą plamkę? Nie lekceważ jej, może doprowadzić do nowotworu wątroby

nowotwór
fot. Martin Büdenbender z Pixabay

Nowotwór wątroby może mieć wiele przyczyn. Przede wszystkim należy do nich złe odżywianie i regularne dostarczanie do organizmu toksycznych substancji, lub takich, które podczas rozkładania się w żołądku tworzą toksyczne związki. Niewielu jednak wie, co jeszcze może być powodem tak poważnej choroby. Zaczyna się od drobnej plamki.

Nowotwór wątroby może mieć przyczynę w drobnej rzeczy

  1. Pilny alarm sanepidu do starszych ludzi. Przez popularny nawyk sprowadzają zagrożenie na siebie i innych
  2. Kilka tysięcy emerytów dostanie dodatkowe pieniądze. Nieoczekiwany efekt
  3. Był wysportowany, zdrowy, nigdy nie palił. Nie żyje bardzo młody mężczyzna, kilka dni wcześniej został ojcem

Nowotwór wątroby wynika między innymi z przyjmowania do organizmu wielu toksyn, z których organizm nie jest się w stanie oczyścić. Zauważając drobne zmiany, możemy zapobiec zachorowaniu.

Jest wiele przyczyn zachorowania na nowotwory. Za najczęściej wymieniany uważa się niezdrowy tryb życia, który pomału wyniszcza nasz organizm i jego narządy. Toksyczne substancje pochodzące z jedzenia, napojów czy używek zostają w naszym ciele przez lata. Warto więc zwrócić uwagę przede wszystkim na to, co spożywamy, by uniknąć poważnych zachorowań.

Jedna mała plamka na jedzeniu to źródło poważnego grzyba, zwanego pleśnią, którego możemy dostarczyć do organizmu razem z pożywieniem. Co to jest pleśń? Pleśń to roślina, która należy do gatunków grzybów. Produkuje ona toksyczne mikotoksyny, które są bardzo niebezpieczne. Dlatego, gdy zauważamy małą plamkę pleśni na którymkolwiek jadalnym produkcie, nie zastanawiajmy się na jego wyrzuceniem. Należy pozbyć się zgrzybiałego produktu, który może powodować poważne zatrucie organizmu, co może dać w konsekwencji biegunkę lub bóle brzucha. Ale co staje się z organizmem gdy często jemy nadpleśniałe produkty?

Poważne konsekwencje jedzenia pleśni

Czy pleśń jest szkodliwa? Oczywiście. Gdy przez nieuwagę, albo z powodu, że nie chcemy wyrzucać żywności, spożywamy ją zbyt często, może skończyć się to zmianami w kanalikach żółciowych, tłuszczowego zwyrodnienia wątroby, krwawych wybroczyn i martwicy, a nawet pierwotnego raka wątroby. Dlatego warto zastanowić się, czy chcemy narażać swój organizm na tak przykre konsekwencje.

Pamiętajmy więc o dokładnym czyszczeniu lodówki, zorganizowaniu odpowiedniej przestrzeni dla żywności, która będzie sucha, ciemna i chłodna. Każdy nadpsuty produkt powinniśmy wyrzucać. Pleśń jest szkodliwa także gdy występuje na ścianie, na roślinach, w kuchni czy łazience. Rosnące grzyby dostają się do powietrza i mogą powodować silne reakcje alergiczne.

ZOBACZ ZDJĘCIA:

nowotwór

Pleśń na pożywieniu znajduje się nie tylko w miejscu, w którym jest dla nas widoczna. Pokłady grzyba są na całym pożywieniu, nawet na tym, obok którego leżała spleśniała rzecz.

nowotwór

Musimy unikać przechowywania pożywienia w wilgotnych miejscach. Najmniejsza kropeczka pleśni powinna zdecydować o wyrzuceniu produktu do kosza.

nowotwór

Pleśń produkuje toksyczne mikotoksyny, które zalegając w naszym organizmie, powodują poważne choroby w tym raka wątroby.

ZOBACZ TEŻ:

  1. Chroni komórki przed starzeniem się i wspomaga czerwone krwinki. Witamina E jest bardzo ważna dla organizmu człowieka
  2. Nie żyje niemowlę zakażone koronawirusem. Pierwszy przypadek na świecie, łzy napływają do oczu
  3. Chleb z garnka jest mięciutki w środku i ma chrupiącą skórkę. Udaje się zawsze, a nie wymaga wiele pracy, mamy przepis
  4. Toksyczny związek. 6 oznak, że powinnaś go zostawić, bardzo trudno je dostrzec
  5. Każdy z nas codziennie naraża swój wzrok. Przez jeden błąd niszczymy swoje oczy
  6. Nie chciało jej się iść do fryzjera, więc wylała na pasemka kilka puszek Coli. Efekty ścinają z nóg

źródło: mjakmama24.pl