Żurek, pomidorowa, a może tradycyjny rosół? Co króluje na waszych stołach w niedziele?
Dla wielu z nas to właśnie złoty bulion, lekarstwo na wszystko, jest stałym gościem niedzielnych obiadów.
Rosół to najczęściej spotykana opcja na niedzielny obiad. Bulion, choć podobny do siebie w każdej części Polski, tak naprawdę w zależności od regionu i gustu może różnić się od siebie diametralnie. Najczęściej podaje się go z domowym makaronem, innym razem z kluseczkami lanymi. A może co niedzielę gości u was jeszcze jakaś inna zupa, bo kocha ją cała rodzina?
Rosół, pomidorowa czy żurek? Jakie polskie zupy są absolutną koniecznością w niedzielny obiad? Przyjęło się, że w wyjątkowy, niedzielny obiad podaje się złoty bulion, jednak mieszkamy w innych regionach, a nasze rodziny mają różne gusta. Pochwalcie się, co jada się u was w domu i czy niedziele to także ważny dzień spotkań rodzinnych?