Lifestyle.Lelum.pl > Programy > Poszła do restauracji po „Kuchennych rewolucjach”. Pokazała, co zastała w lokalu
Aleksandra Gadzińska
Aleksandra Gadzińska 12.09.2022 17:09

Poszła do restauracji po „Kuchennych rewolucjach”. Pokazała, co zastała w lokalu

Kuchenne rewolucje
fot. kadr z programu „Kuchenne rewolucje”, tiktok.com/agatestuje

Tak wyglądała restauracja, która niemal 10 lat temu przeszła „Kuchenne rewolucje”. Zobaczyliśmy, co dzieje się w środku. Influencerka odwiedziła Zajazd pod Kłobukiem i wystawiła jednoznaczną opinię. Pokazała paragon. 

W 2013 roku „Kuchenne rewolucje” zawitały do skromnych Małdyt pomiędzy Elblągiem a Ostródą. Był to już 8. sezon, a Magda Gessler miała do zrealizowania trudne, a jednocześnie fascynujące zadanie. Musiała ratować podupadający pałacyk, w którym małżeństwo, Danuta i Grzegorz, urządzili zajazd.

W czarnej dla zabytkowego budynku godzinie restauratorka zjawiła się i zamieniła neogotycką oficynę pałacową z 1820 roku w jedną z najwybitniejszych restauracji serwujących kuchnię staropolską.

Tak wygląda lokal, który 9 lat temu przeszedł „Kuchenne rewolucje”

Cuda, które wyprawiały się na kuchni przechodziły ludzkie pojęcie. Od standardowej przebudowy menu i organizacji kuchni, aż po wzywanie opiekuńczego ducha budynku pod starym drzewem. Ostatecznie „Kuchenne rewolucje” w Małdytach zakończyły się sukcesem.

Od tego momentu minęła niemal dekada. Teraz Zajazd pod Kłobukiem odwiedziła influencerka, która na swoim TikToku „agatestuje” pokazuje krótkie relacje z odwiedzin w lokalach w całej Polsce. Ocenia wystrój, posiłki i ceny. Jakie wrażenie pozostawiła po sobie restauracja, która przez lata była jedną z chlub Magdy Gessler?

Już na pierwszy rzut oka mogliśmy zobaczyć, że wnętrze jest bardzo zadbane i nadal utrzymane w myśliwsko-arystokratycznym stylu retro. Na ścianie widniały skrzyżowane bronie, a w menu dominowały prawdziwie sarmackie przysmaki. Gościni zamówiła kolejno sałatkę z półgęskiem, żurek, domową kaszankę, gulasz węgierski z dzika i puszkę napoju.

Gęsta zupa podana została w chlebie. Aromat pozostałych potraw niemal mogliśmy poczuć przez ekrany. Na koniec, do rachunku, który wyniósł równe 139 złotych dołączono autentyczne notatki Magdy Gessler.

– Wszystkie dania pyszne, ocena WIS 9/10 – podsumowała krótko „najbardziej udaną rewolucję”.

Kuchenne rewolucje
Kuchenne rewolucje
Kuchenne rewolucje
Kuchenne rewolucje
Kuchenne rewolucje

Artykuły polecane przez redakcję Lelum:

  1. „Kuchenne rewolucje”. Magda Gessler była oburzona zachowaniem młodego restauratora wobec matki. Miała dla niego tylko jedną radę
  2. Będzie ślub, ale to nie wszystko. Uczestnicy „Sanatorium miłości” ogłosili radosną nowinę, mają wielkie plany
  3. 17 lat temu TVN wyemitował serial „Niania”. Tamara Arciuch miała z nim wielki problem

Powiązane
Pazura, Wiśniewski, Kurdej-Szatan
Ile oni mają dzieci? Te gwiazdy to też rodzice. Zgadniesz, kto ma całą gromadkę?