Ile kosztują świąteczne pierogi u Magdy Gessler? Cena wywołała ogromną dyskusję
Magda Gessler znów wprawiła internet w stupor. Ceny wigilijnych przysmaków w lokalu należącym do słynnej restauratorki wywołały niemałe zdumienie. Czy tyle powinny kosztować pierogi albo bigos? Sprawdź, co tak zaskoczyło internautów!
Magda Gessler nigdy nie ukrywała, że jej restauracje należą do kategorii ekskluzywnych. Są chętnie odwiedzane nie tylko przez zamożnych Polaków, lecz także gwiazdy i celebrytów. Nic dziwnego, że ceny, które trzeba zapłacić za jedzenie, mogą zwalać z nóg przeciętnych zjadaczy chleba. Zgadzacie się? A może Magda Gessler ma rację?
Kim jest Magda Gessler? Nie tylko „Kuchenne Rewolucje”
Magda Gessler to polska restauratorka i osobowość telewizyjna. Właścicielka kilkunastu restauracji zdobyła ogólnopolską popularność, gdy została prowadzącą programu Kuchenne rewolucje stacji TVN w 2010 roku. Publikuje także książki kucharskie, przewodniki kulinarne i maluje obrazy.
Kuchenne rewolucje to program, do którego zgłaszają się właściciele i pracownicy podupadających restauracji. Magda Gessler udziela im rad, co powinni poprawić, wymyśla nową koncepcję, wystrój, wprowadza nowe dania do menu itd. Do tej pory wyprodukowano już osiemnaście sezonów.
Restauracje Magdy Gessler. Ceny i menu
Z jednej strony, prowadząca Kuchennych rewolucjach zawsze zwraca uwagę w swoim programie na to, że ceny dań w karcie nie powinny być zbyt wysokie. Argumentuje, że wybujałe żądania właścicieli restauracji zwyczajnie odstraszają klientelę.
Z drugiej, pierogi i bigos nie należą przecież do kategorii ekskluzywnego jedzenia, jak biały kawior, mięso tuńczyka błękitnopłetwego albo trufle. Wręcz przeciwnie! Kojarzą się raczej jako tradycyjne polskie dania, które pojawiają się na naszych stołach nie tylko od święta. Chociaż Polacy coraz częściej korzystają w okresie wigilijnym z usług kateringowych, w restauracjach „U Fukiera” albo „Polka” raczej nie będą mieli czego szukać.
Ceny dań u Magdy Gessler. Czy jest drogo?
Magda Gessler na razie nie odpowiedziała internautom, zarzucającym ikonie TVN hipokryzję i chciwość. Twierdzą, że osoba, która wielokrotnie piętnowała zachłanność uczestników swojego programu, sama nie zachowuje się fair w stosunku do klientów.
Co tak bardzo oburzyło internautów? W restauracji „U Fukiera” za sześć wigilijnych pierogów z kapustą albo pół kilo sałatki jarzynowej zapłacimy… aż 40 złotych! To o całe pięć złotych mniej, niż wykosztujemy się na pół kilo bigosu. Za 0,3 kg śledzia albo karpia faszerowanego po żydowsku z kolei zapłacimy około 30 zł, litr czerwonego barszczu 25 zł, 0,2 l sosu tatarskiego z grzybami – 20 zł.
ZOBACZ ZDJĘCIA:
Magda Gessler znów wywołała poruszenie wśród internautów. O co poszło tym razem? O ceny w świątecznym menu jej restauracji.
Gospodyni Kuchennych rewolucji nigdy nie ukrywała, że prowadzi ekskluzywne restauracje dla osób o zasobnych portfelach. Dlaczego w takim razie ceny pierogów „U Fukiera” tak zdenerwowały obserwatorów restauratorki?
Chociaż zazwyczaj Magda Gessler chętnie prowadzi rozmowy z internautami, na razie postanowiła powstrzymać się od odpowiedzi.
Restauratorka często zwraca uwagę uczestnikom Kuchennych rewolucji, że zbyt wygórowane ceny dań odstraszają klientów. Dlatego internauci zarzucili jej hipokryzję i zachłanność.
Czy internauci mają rację? A może uważacie, że każde danie jest warte tyle, ile ktoś chce za nie zapłacić?
ZOBACZ TEŻ:
- Magda Gessler ma powody do dumy! Jej syn dostał program w TVN
- Magda Gessler i Weronika Rosati prowadzą instagramową wojnę. O co poszło?
- Magda Gessler dostała GIGANTYCZNĄ podwyżkę od TVN. Zwali was z nóg
źródło: party.pl, pikio.pl, pl.wikipedia.org