Kuchenne rewolucje: Magda Gessler wprowadziła naleśniki z fjutem
„Kuchenne rewolucje” to jeden z najchętniej oglądanych programów kulinarnych w Polsce. Magda Gessler w swoim programie Kuchenne Rewolucje przedstawia się jako rewolucjonistka, która odmienia los podupadających restauracji. Jej rewolucje nigdy nie przechodzą bez echa. Tym razem za sprawą wyjątkowej potrawy – naleśników z fjutem!
Niezastąpiona Magda Gessler wyrusza w Polskę, aby pomóc właścicielom restauracji rozwiązać ich problemy. Jedna z najsłynniejszych restauratorek w Polsce doskonale wie, jak wymagającym zadaniem jest prowadzenie własnego biznesu i co zrobić, aby odnieść sukces. Każdy odcinek jest inny, bo różne są miejsca, bohaterowie, ich historie, problemy oraz okoliczności.
Magda Gessler w Grudziądzu
W trzecim programie „Kuchennych rewolucji” Magda Gessler odwiedziła Białą Karczmę w Grudziądzu. Tak jak w każdej swojej rewolucji, restauratorka zdecydowała się na poważne zmiany. I tak za sprawą Gessler został zmieniony wystrój lokalu, a także menu. To właśnie w nim pojawiła się nietypowa potrawa.
Czy słyszeliście kiedyś o naleśnikach z fjutem? Nie ma tu mowy o żadnej literówce lub przejęzyczeniu. Fjut to regionalna nazwa przysmaku, który jest bardzo gęstym syropem z buraków. W smaku i konsystencji przypomina miód, więc idealnie nadaje się jako smarowidło do chleba lub naleśników właśnie.
Jeśli chcielibyście również spróbować pysznych naleśników – zachęcamy do spojrzenia na nasz przepis, który zawsze się sprawdza. Co prawda naleśnik jest bez fjuta, ale jesteśmy przekonani, że również spełni wasze oczekiwania.
„Kuchenne Rewolucje” obejrzymy w każdy czwartek na antenie TVN o godz. 21:30.
ZOBACZ TEŻ:
- Kuchenne rewolucje: Danusia przerwała milczenie. „Nadajesz się do czyszczenia butów”
- Anna Lewandowska kusi SEKSOWNĄ bielizną [FOTO]
- Koniec z piciem pod chmurką. Weszły nowe przepisy
źródło: fakt.pl