Lifestyle.Lelum.pl > Programy > "Kuchenne rewolucje": Gesslerowa miesza z błotem nowych uczestników
Julia Bogucka
Julia Bogucka 07.03.2024 22:11

"Kuchenne rewolucje": Gesslerowa miesza z błotem nowych uczestników

Magda Gessler
Fot. KAPiF

Wystartował nowy sezon hitowego programu stacji TVN, czyli “Kuchenne rewolucje”. To już 28. raz, kiedy Magda Gessler, znana polska restauratorka, odwiedzi lokale w całym kraju i spróbuje uratować je przed bankructwem. Co zobaczyła mistrzyni kuchni w Bydgoszczy?

"Kuchenne rewolucje": dziś premiera nowego sezonu

Program zadebiutował na antenie TVN w 2010 roku i od samego początku jej główną postacią jest restauratorka Magda Gessler. Do formatu zgłaszają się właściciele lokali, którzy doświadczają różnych trudności. Doświadczona mistrzyni kuchni wkracza do akcji i podejmuje się próby uratowania uczestników przed splajtowaniem. Restauracje przechodzą wielkie zmiany. Modyfikacje zachodzą w menu, personelu oraz wyglądzie lokalu.

Gdy po kilku tygodniach od przeprowadzenia rewolucji Magda Gessler powraca do restauracji, sprawdza, czy wprowadzone przez nią zmiany weszły w życie i jaki przynoszą skutek. Wielokrotnie modyfikacje się powiodły, ale zdarzały się sytuacje, w których restauratorka całowała klamkę, bo pod jej nieobecność lokal się zamykał. Jak jej pójdzie w tym sezonie?

Magda Gessler szaleje na swoich 70. urodzinach. Nagranie stało się hitem. Lepiej niż Lewandowska? Łamiące doniesienia o Magdzie Gessler. TO mówili za kulisami w Sopocie o jej „tajemniczym zniknięciu”

Magda Gessler pojechała do Bydgoszczy

W premierowym odcinku 28. edycji programu “Kuchenne rewolucje” mistrzyni kulinariów wybrała się do Bydgoszczy i odwiedziła restaurację “Gusto Kuchnia & Wino”. Jej właścicielami jest małżeństwo Anna i Jakub Micianiec. Kilka miesięcy przed przybyciem Magdy Gessler zdecydowali się przenieść lokal z Murowańca na Śródmieście i jak się okazało, ten ruch nie przyniósł im szczęścia.

Każdy miesiąc przynosił im kolejne straty, a ostatni miesiąc przed przybyciem restauratorki zamknęli na kwocie minus 27 tysięcy. Z tego powodu zdecydowali się poprosić o pomoc Magdę Gessler

Podjęliśmy wyzwanie i decyzję, że będziemy prowadzić większą restaurację. Zrobiliśmy gruntowny remont, zmieniliśmy wnętrze, odnowiliśmy. Remont nas bardzo pochłonął - tłumaczył Jakub Micianiec, właściciel restauracji.

ZOBACZ TEŻ: Uczestniczka "Kuchennych rewolucji" zatrzymana przez policję. Szokujące, czego się dopuściła

Jak Magda Gessler zareagowała na restaurację?

Magda Gessler właśnie przestępuje próg restauracji “Gusto Kuchnia & Wino”. Czy posiłki podawane w tej restauracji jej posmakują? Wygląda na to, że czegoś będzie im brakować. Jak restauratorka skomentowała zamówione dania? Podano jej tost ze śledziem, który zasługiwał na tylko jedną opinię.

Tost ze śledziem, który jest sztywny i jest bardzo niedobry i od razu widać, że jest to śledź niejadalny. 

Kolejnym zaprezentowanym posiłkiem była polędwica wellington. Może tutaj było lepiej?

Nie ma prawa polędwica wieprzowa być taka. Nie ma prawa.

Gdy doszło do rozmów z właścicielami, było tylko gorzej. Po dowiedzeniu się, jak duże są długi małżonków w związku z prowadzeniem restauracji, Magda Gessler mogła tylko schować twarz w dłoniach. Czy uda się przeprowadzić pomyślną rewolucję?

KAPIF_oryginal_K880542F.jpg
Fot. KAPiF