Kelner wyjawił całą prawdę o polskich restauracjach. Przenigdy nie zamawiajcie jednego dania
Kelner to niełatwy zawód i to nie tylko ze względu na wysiłek fizyczny, ale również fakt czarowania, żeby nie powiedzieć oszukiwania, klientów. Jak się okazuje wiele polskich restauracji, barów czy zajezdni ma w zwyczaju stosowanie kilku nieprzyjemnych dla naszego podniebienia praktyk, a jednego dania lepiej nigdy nie zamawiać. A kto wie o tym lepiej, niż sam pracownik?
Jeżeli sądzisz, że najgorsze co może trafić ci się w restauracji, to po prostu niesmaczne danie, nigdy nie byłaś w większym błędzie. Kelner postanowił zdradzić niechlubne techniki szefów kuchni i właścicieli lokali. Uwaga, po takich wyznaniach, może być ciężko coś przełknąć.
Kelner i prawda o restauracjach
Idąc do restauracji, zawsze sprawdzasz opinię? Świetnie. Choć jak przyznał na jednym z internetowych forów kelner, i na pięć gwiazdek w Googlach można się naciąć. Jak się okazuje, nierzadko pisanie pochlebnych recenzji to obowiązek pracownika, a właściciele lokali chcą oszukać klienta naprawdę na wiele sposobów.
Jak zdradził kelner, jednym z nich jest, tak zwane, Szef kuchni poleca . Ten prosty trik sprawia, że danie wyprzedaje się jak na pniu, niestety dość często sam szef kuchni by go nie tknął. Dlaczego? Jak się okazuje, trafiają do niego składniki, które już za chwilę nie będą nadawały się do spożycia, lub już się nie nadają. Choć i tak nie są to jeszcze najbardziej porażające kulisy gastronomii. Istnieje danie, którego przenigdy nie powinniśmy zamawiać.
- Nie żyje aktorka znana z seriali z TVP i Polsatu. Miała 47 lat
- Z ostatniej chwili: nie żyje Andrzej Cisowski. Polacy doświadczyli ogromnej straty
- PKO BP pilnie ostrzega wszystkich klientów. Można stracić cały dobytek, pojawił się zmyślny przekręt
Kulisy gastronomii
Pomijając fakt, że dekoracje naszych talerzy i misternie wykrojona rzodkiewka, których przecież nikt nie je, podawane są od klienta do klienta, a zamawiając dziczyznę, baraninę lub jagnięcinę, restauracje serwują odpowiednio doprawiony drób, istnieje danie, które nigdy nie powinno znaleźć się w karcie.
Jak twierdzi anonimowy kelner, rodziny pracowników gastronomii dobrze wiedzą, by nigdy go nie zamawiać. O czym mowa? A o uwielbianych przez wielu flakach i gulaszu. Okazuje się, że w tych daniach nierzadko znajdziemy zupełnie przypadkowe składniki, resztki i odpadki, w dodatku nieświeże. Idąc do nowej restauracji lepiej mieć się na baczności.
ZOBACZ ZDJĘCIA:
Kelner zdradził prawdę o polskich restauracjach. Niektóre fakty są niebywałe.
Niestety kucharze i właściciele lokali nie zawsze dbają o swoich klientów.
Jak się okazuje, gulasz i flaki to dania, na które w szczególności powinniśmy uważać.
ZOBACZ TEŻ:
-
Siostra Anastazja podała obłędny przepis na ogórki. Sekretem ich smaku jest pewna przyprawa
- Sprawdzili ceny tuż za polską granicą. Turyści mogą się nieźle zdziwić
- Edyta Górniak poniżona w programie TVP. Prowadzący kpili z diwy w najgorszy sposób
- Przyłapała męża na romansie z koleżanką z pracy. „Nie przesadzaj, pocałunek to nie zdrada”
- Ojciec Małgorzaty Rozenek nie mógł dłużej milczeć. Publicznie skrytykował córkę
- Media ujawniają. Wiadomo, co stało się w więzieniu z ojcem, który zabił małego Wiktorka
- Lokaty zamykane na potęgę. Wyparowało już 12,5 mld zł
- Córka Jerzego Stuhra przekazała najnowsze informacje na temat zdrowia ojca. Co dzieje się z aktorem?
- Pożar nie jest pierwszą tragedią w „Nasz nowy dom”. Uczestniczka Kasia zginęła w dramatycznym wypadku, miała jedynie 19 lat
Koniecznie obejrzyj nieziemsko prosty i szybki przepis na przepyszny posiłek!