Gwiazdy na otwarciu nowej restauracji braci Collins “uWĘDZONYCH”
To nie pierwszy biznes gastronomiczny Braci Collins. W 2020 roku otworzyli restaurację FUEGO by Bracia Collins w Warszawie, którą byli zmuszeni zamknąć w sierpniu tego roku. Niemniej jednak właściciele wierzą, że to zmiana na lepsze. Przeciwstawiając się kryzysowi w branży gastronomicznej Bracia Collins bracia mają plany na rozwój sieci restauracji “uWĘDZONYCH” w całym kraju:
“Zamknęliśmy własny brand, żeby zainwestować w ten. Jeżeli pierwszy raz o nim słyszycie to czujcie się wyróżnieni, bo już niedługo będzie i u Was w mieście, jeżeli jeszcze nie ma to…nie przegapcie tego momentu!” – mówi Rafał Collins i zdradza, że kolejnym lokalem oprócz istniejących już restauracji w Sopocie i Wrocławiu “uWĘDZONYCH” będzie Warszawa.
Źródło: materiał prasowy
Oficjalne otwarcie lokalu w Sopocie odbyło się wieczorem o godzinie 19. Bracia Collins zadbali o znakomitą atmosferę, którą dodatkowo uatrakcyjnił DJ. Znani bracia zagwarantowali gościom niezapomniany wieczór wraz z Szefem Kuchni, który zadbał o amerykański klimat steakhouse menu. Podczas eventu goście mogli skosztować potraw z oferty restauracji oraz wypróbować również wyjątkowego whisky.
Szef Kuchni, Michał Snela to znany restaurator, który większość swojej kariery spędził w Anglii. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w wieku 20 lat, jednocześnie realizując 3 letnią naukę w Chichester College na kierunku gastronomicznym. Dwa lata później przeniósł się do Londynu, gdzie nabierał fachu i doświadczenia. Będąc w stolicy Anglii pracował w najlepszych i nagradzanych gwiazdkami Michelin restauracjach, takich jak: Chez Bruce, The Artichoke, Marcus Wareing, Wild Honey, Charlottes Bistro oraz flagowej restauracji Gordona Ramsay’a Restaurant Gordon Ramsay. Dzięki wszystkim umiejętnościom, które zdobył podczas swojego pobytu na wyspach w restauracji “uWĘDZONYCH” serwuje amerykańskie BBQ, które wciąga do świata autentycznych doznań.
28 października 2022 r. w centrum Sopotu, przy ulicy Grunwaldzkiej 8 miało miejsce otwarcie restauracji, której bracia Rafał i Grzegorz Collins zostali współwłaścicielami. Surowe wnętrze utrzymane w wyrazistej kolorystyce rodem z amerykańskich steakhouse to miejsce na kulinarnej mapie Sopotu, które oferuje autentyczne doznania dla oczu i podniebienia. Jak twierdzą bracia: “….“uWĘDZONYCH” to nowa jakość, szybki serwis, przystępne ceny, a przede wszystkim zdrowe propozycje.”
Na wydarzeniu pojawiły się osoby znane ze świata show biznesu m.in: Piotr Stramowski, Paulina i Michał Będźmirowscy (znani jako Modna Mama i Modny Tata), Kazimierz Marcinkiewicz oraz Rafał i Grzegorz Collins – właściciele restauracji.
Otwarcie restauracji nie odbyłoby się bez nieocenionej pomocy sponsorów, marek: Juan – producenta płyt meblowych i frontów oraz Bodzio – fabryki mebli, a także patrona medialnego – magazynu Prestiż magazyn trójmiejski.
Zapraszamy do odwiedzenia restauracji uWĘDZONYCH w Sopocie oraz Wrocławiu i zapoznania się z wyjątkowym menu restauracji dostępnym na www.uwedzonych.pl
W ostatni piątek, przy ul. Grunwaldzkiej 8 w Sopocie odbyło się uroczyste otwarcie nowej restauracji Braci Collins “uWĘDZONYCH”. Na otwarciu pojawiły się znane osobistości ze świata show-biznesu, takie jak: Piotr Stramowski i Michał Będźmirowski (znany jako Modny Tata) oraz sam Kazimierz Marcinkiewicz.