Ciężarna Dominika Gwit pokazała, jak robi ciasto. Fani od razu wytknęli jej poważny błąd
Dominika Gwit niedawno zaskoczyła media przekazując wspaniałe wieści o ciąży, a teraz pokazała, jak robi ciasto. Gwiazda chciała zaskoczyć gospodarzy wspaniałym wypiekiem, jednak fani szybko wypatrzyli w jej działaniu jeden, poważny błąd.
Niedawno media obiegła radosna wieść. Dominika Gwit oświadczyła, że spodziewa się dziecka . Wiadomość ta była o tyle niezwykła, że przez swój stan zdrowia gwiazda przez długi czas nie mogła zajść w ciążę.
Od czterech lat stand-uperka walczyła z poważnymi chorobami immunologicznymi , których objawem były m.in. kłopoty z zajściem w ciążę. Dzięki temu dla wielu osób stała się nie tylko symbolem walki o siebie i swoje zdrowie, ale także, wreszcie, udało jej się pokonać długą drogę do macierzyństwa.
Dominika Gwit niedawno opowiedziała o ciąży. Teraz przyszła pora na słodkie szaleństwo
Mimo „błogosławionego stanu”, Dominika Gwit nie zamierza rezygnować z codziennych aktywności . Gwiazda podkreśla, że ciąża to nie choroba i póki będzie mieć pozwolenie lekarzy, chce dalej występować .
Świąteczny poniedziałek postanowiła jednak spędzić… w kuchni swojej mamy. Jako że obie kobiety udają się dziś w gości, artystka postanowiła skorzystać ze znalezionego na Instagramie przepisu i zdobić ciasto ze swoimi ukochanymi śliwkami.
Fani poznali recepturę i obserwowali, jak krok po kroku wykonuje kolejne zalecenia. Na blasze spoczęło podpieczone, kruche ciasto z domieszką wanilii, na którym aktorka zaczęła układać zamarynowane w cynamonie i brązowym cukrze owoce. Jednym zapewne pociekła na ten widok ślinka, jednak inni zwrócili uwagę na poważny błąd.
Dominika Gwit nie wiedziała o jednym. Fani wytknęli jej błąd przy robieniu ciasta
Ciasto zostało już posypane warstwą startego, kruchego ciasta i włożone do piekarnika. Tymczasem Dominika Gwit przyznała, że odezwało się do niej sporo osób, które zauważyły w jej działaniach znaczną niepoprawność. Błąd polegał na złym ułożeniu śliwek.
– Już mi piszecie, że śliwki powinny być odwrotnie, czyli że skórką do dołu. No, u mnie już jest w piecu, więc trudno, będzie jak będzie. Ale na przyszłość mówię, jakbyście chcieli robić, że skórką jest chyba lepiej do dołu, bo puszczają sok – wyjaśniła.
Niejedna osoba skorzysta na tej pomyłce, zwłaszcza że kulinarne popisy artystki z pewnością zainspirowały wielu fanów do osłodzenia sobie popołudnia. Na szczęście pomyłka nie zaważyła na jakości wypieku i jakiś czas później Dominika Gwit pochwaliła się gotowym, stygnącym powoli ciastem, którego zapach niemal mogliśmy poczuć przez monitor.
Artykuły polecane przez redakcję Lelum:
- Dominika Gwit jest w ciąży. Gwiazda opowiedziała o swoich problemach z niepłodnością
- „Mam nadzieję, że nikt nie wyłączył teraz telewizora”. Absurdalna „opowieść” Tomasza Kammela w PnŚ
- „Płakałem jak bóbr”. Olek Sikora zakończył pracę na planie programu „Czas na przebój”