Przepis na ciasto, które z łatwością wykona każdy. Sekret tkwi w jednym składniku
Ciasto, które nie może się nie udać? To jest możliwe. Chodzi o jego jeden, tajemniczy składnik. Ten przepis sprawdzi się idealnie, wcale nie musisz być mistrzem wypieków.
Przepis jest na tyle prosty, aby każdy mógł wykonać go sam w domu, bez specjalnego przygotowania. Składniki też spokojnie znajdą się w twojej kuchni. Ten pomysł podbił serca internautów, którzy teraz przekazują go sobie, aby móc podzielić się tym smakiem z najbliższymi. Poniżej magiczny przepis.
Ciasto, które wykona każdy: przepis
Ten prosty przepis zaskoczy z pewnością całą rodzinę. P yszne ciasto po prostu tworzy się samo. Nie musisz mieć doświadczenia w pieczeniu, ani specjalnego sprzętu w kuchni. Jest łatwe, szybkie i przyjemne. Można zaangażować do jego przygotowania nawet dzieci.
Jakie składniki będą niezbędne do jego wykonania?
Składniki:
- 300 g mąki
- 700 g twarogu
- 250 g masła
- proszek do pieczenia
- 150 g cukru
- 150 g cukru pudru
- 4 łyżki kakao
- cukier waniliowy
- 4 jajka (4 żółtka + 4 białka).
Pyszny, kakaowy spód i delikatny twarożek sprawiają, że to ciasto po prostu rozpływa się w ustach.
- Genialny trik na wyczyszczenie piekarnika. Będzie wyglądał na nowy, wystarczy dosłownie chwila
- Ogromnie smutna wiadomość obiegła media. Śmierć była nagła, nikt nie mógł przewidzieć najgorszego, nie żyje Wojciech Potocki
- Znamy reprezentanta Polski na Eurowizję 2020. Młodziutka gwiazda nie miała sobie równych
Jak zrobić ciasto, które wykona każdy?
Aby zrobić ciasto , które wykona każdy, zacznij od wymieszania ze sobą poniższych składników.
- Połącz ze sobą mąkę, masło, żółtko, cukier, kakao oraz proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
- Następnie wyrabiaj ciasto tak długo, aż przestaną być widoczne grudki.
- Podziel ciasto na dwa kawałki i po owinięciu w folię umieść je w lodówce na ok. pół godziny.
W drugiej kolejności zajmij się przygotowywaniem twarogu. To bardzo ważny etap, ponieważ właśnie od niego będzie zależał finalny smak ciasta.
- Pokrusz twaróg na drobne kawałki i dodaj do niego cukier puder, cukier waniliowy oraz żółtko.
- Oddzielone białka ubij, a następnie połącz z twarogiem.
Teraz pora na powrót do przygotowywania ciasta.
- Wyjmij ciasto z lodówki po upływie 30 minut.
- Rozwałkuj je na blacie.
- Wyściel blachę na ciasto papierem do pieczenia i przełóż do środka rozwałkowane ciasto.
- Na pierwszą warstwę ciasta rozłóż równomiernie masę twarogową.
- Przy użyciu tarki o grubych oczkach, zetrzyj pozostałą część na masę.
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i umieść w nim ciasto.
- Zostaw je w środku na 30 minut, aby idealnie się upiekło.
- Gdy będzie już gotowe, pozostaw je jeszcze na jakiś czas w piekarniku i nie wyjmuj zbyt szybko, aby nie otrzymać tzw. zakalca.
I gotowe!
ZOBACZ ZDJĘCIA:
Do wykonania tego ciasta, potrzeba naprawdę niewiele składników.
Ważne, aby prawidłowo przygotować masę twarogową, bowiem nada ona smak całemu ciastu.
Tym prostym, pysznym ciastem może cieszyć się cała rodzina.
ZOBACZ TEŻ:
- Babciny sposób na przeziębienie. Pomaga też oczyścić naczynia krwionośne
- Policja wezwana do opuszczonego hotelu w Zakopanem. Widziano podejrzane błyski
- Joanna Brodzik przeżyła traumę. Katechetka w dzieciństwie: „Jesteś bękartem i czerwoną świnią”
- Agnieszka Woźniak-Starak w młodości. Przypomnijmy, jak bardzo zmieniła się przez lata
- Syn Grzegorz Ciechowskiego ma dziś 24 lata. Bruno oddał niezwykły hołd zmarłemu ojcu
- Bajecznie prosty sposób na gotowanie ziemniaków 4 razy szybciej. Ugotujesz nawet w 5 minut
źródło: webniusy.com